
Kuchenne rewolucje
Sezony i odcinki
Sezon 1
14 odcinków- 43m
Odcinek 1
Dziki Młyn to kameralne miejsce na skraju Parku Moczydło. Zaledwie 15 minut jazdy od centrum Warszawy. Cisza, staw, sąsiedztwo drzew... Wydawałoby się, że to idealne miejsce na stworzenie restauracji, która przyciągnie zarówno parkowych spacerowiczów, jak i mieszkańców Centrum zmęczonych codziennym zgiełkiem. Tak właśnie myśleli dwaj przedsiębiorcy, którzy 5 lat temu postanowili otworzyć tu restaurację o obiecującej nazwie "Dziki Młyn". Marzenia były piękne, a potem wszystko zaczęło się sypać...
- 43m
Odcinek 2
Prace na wysokościach wymagają wielkiej precyzji i odwagi. Ale Magda Gessler lubi wyzwania. Tym razem odwiedza restaurację znajdującą się na szesnastym piętrze gdańskiego Zieleniaka - Panoramę. To wprost wymarzone miejsce dla zakochanych. Wewnątrz restauracji także zakochani - Bernadetta i Marcin. Narzeczeni, którzy myśleli, że ich wielka miłość wystarczy, by z powodzeniem prowadzić restaurację. Niestety uczucie i młodzieńczy zapał okazały się niewystarczającą walutą na łatanie budżetu...
- 43m
Odcinek 3
Restauracja Franc Josef oferuje swoim gościom ucztę na miarę sławnego cesarza. Czy jednak kuchnia austrowęgierska może cieszyć się popularnością w Katowicach, które z monarchią Habsburgów niewiele miały wspólnego? Może. Pod warunkiem, że smacznej kuchni nie będzie szkodzić atmosfera. Z prośbą o pomoc zwrócili się do Magdy pracownicy lokalu, bez wiedzy właściciela. Uważają się za zgrany zespół, który mógłby z tego miejsca uczynić restaurację tętniącą życiem, gdyby tylko szef dał im takie możliwości.
- 43m
Odcinek 4
Restauracja Impuls w Łodzi funkcjonuje pod swoim adresem od ponad 20 lat. Niestety wcześniej lokal cieszył się złą sławą, a nowi właściciele, choć zmienili profil obiektu, nie pomyśleli o zmianie nazwy. Irena i Rafał nie bankrutują jedynie dzięki imprezom zorganizowanym, które czasem się tu trafiają. Irena chce dać szansę temu miejscu, bo wierzy, że rok to zbyt mało, by się poddać. Rafał jest bliski załamania. I tak, zamiast prowadzić wspólnie restaurację, narzeczeni prowadzą wojnę...
- 43m
Odcinek 5
Ona Polka, on Grek. Joanna i Artemis poznali się 12 lat temu w pracy w Wielkiej Brytanii. On był szefem kuchni, ona studentką. Po ślubie zamieszkali w Grecji i tam otworzyli tawernę. Tęsknota Joanny za krajem sprawiła, że postanowili przenieść się do Polski i tu wykorzystać swoje doświadczenie w branży gastronomicznej. Otworzyli tawernę Artemis w Poznaniu, przekonani, że skoro udało się w Grecji, uda się i w Polsce. Niestety rzeczywistość okazała się mniej słoneczna.
- 43m
Odcinek 6
Zabytkowy lokal Pod Arsenałem w sercu Torunia nie może ukształtować swojej tożsamości. Podziemna restauracja za dnia, wieczorami zamienia się w klubowe podziemie. Właściciel twierdzi, że taka hybryda odniesie sukces, ale do szczęścia potrzebuje fachowego oka Magdy. By zdobyć przychylność załoga typuje do jej obsługi najprzystojniejszego kelnera. Co z tego, skoro uroczy student nie zdołał opanować sztuki serwowania wina... Magda musi przetestować zespół, ale sama staje się podmiotem wnikliwych obserwacji.
- 43m
Odcinek 7
Restauracja U Zosi położona jest w Szczawnicy, w niewielkiej górskiej miejscowości wypoczynkowej. Do ubiegłego roku cieszyła się dobrą renomą. Serwowano typowo polską kuchnię, a klienci sami nakładali sobie jedzenie. Było tanio i szybko. Przez 40 lat rządziła Zofia. Teraz jej syn z żoną przekonują, aby oddała im władzę. Młodzi wyremontowali kuchnię, zmienili wystrój, a do menu dodali kuchnię włoską. I tak jadłodajnia zmieniła się w restaurację, która niestety nie jest ani włoską knajpą, ani polską karczmą.
- 43m
Odcinek 8
Grande Azzurro to włosko-polska restauracja na warszawskim Bródnie. Właściciel, pan Artur, chciałby, aby do tego miejsca przychodziły na obiad rodziny z dziećmi, a nie tylko młodzież. Niestety jego głównym zajęciem jest praca w banku. Dlatego zarządzanie lokalem przekazał Ani. Problem w tym, że młoda kobieta jest specjalistką od robienia pizzy i ubijania śmietany. Kierowanie ludźmi po prostu jej nie wychodzi. Zamiast zagonić załogę do pracy, razem z nią popija herbatę na zapleczu. A obowiązki czekają.
Sezon 2
12 odcinków- 43m
Pod Żaglami-Olsztyn
- 43m
Jesz Burger-Lublin
- 43m
Cinamon-Racibórz
- 43m
Incognito Club / Weranda-Mrozy
- 43m
Wook and Roll / Phi-To-Warszawa
- 43m
Zamkowa-Toruń
- 43m
Restauracja Słowiańska-Słońsk
- 43m
Broniszówka-Bronisze
- 43m
Zamkowa-Świdwin
- 43m
Paroles Paroles-Kraków
- 43m
Zajazd Horolna-Przybędza
- 43m
Czarcia Łapa-Lublin
- 43m
Tabun-Otomin
- 43m
Tawerna Dominikańska-Gdańsk
Sezon 3
14 odcinków- 43m
Obrochtówka-Zakopane
- 43m
Colloseum / Pod Prosiakiem-Tychy
- 43m
Peper's-Białystok
- 43m
Kuchnia i Wino-Pszczyna
- 43m
Alechemik-Tomaszów Mazowiecki
- 43m
Indian Ocean-Poznań
- 43m
Maxim-Wieliczka
- 43m
Valencia / U Samuela-Warszawa
- 43m
U Jędzy / Edelweiss-Kraków
- 43m
Barcelonka-Przemyśl
- 43m
Barbarossa / Róża-Siedlce
- 43m
Darjan Brydż / Zielone Drzewo-Bystrzyca Kłodzka
Sezon 4
14 odcinków- 43m
Open Air / Ale Bajka-Magdalenka
- 43m
Steak House Rodeo-Kwidzyn
- 43m
Panorama / Wiszące Ogrody nad Narwią-Nowogród
- 43m
Penelopa-Inowrocław
- 43m
Ania z Zielonego Wzgórza / Don Kichot-Tarnowskie Góry
- 43m
Karczma przy Dworze-Jasionka
- 43m
Braterska-Tarnów
- 43m
Wei Heping-Warszawa
- 43m
Stara Kuźnia-Magnuszew
- 43m
Galeria Smaku-Kozienice
- 43m
Stella Café-Lębork
- 43m
Karczma Nałęczowska-Nałęczów
- 43m
Karczma Polany-Kościelisko
- 43m
Zapiecek / Metka-Poznań
Sezon 5
13 odcinków- 43m
Kapitan Nemo / Kapitan Kuk-Brzeg
- 43m
Karczma u Bartka / Kiełbacha i Korale-Bukowina Tatrzańska
- 43m
Tawerna / Bar Familijny-Dobre Miasto
- 43m
Syrenka-Ustka
- 43m
Enigma / Pyszny Browar-Radom
- 43m
Greek Zorbas-Augustów
- 43m
Campo di Fiori / Laboratorium Pizzy-Nowy Sącz
- 43m
Samui-Kraków
- 43m
Niebieski Parasol / Pod Jeleniem-Chojnów
- 43m
Hotel Corum / Śniadaniarnia-Karpacz
- 43m
Namaste India-Zielona Góra
- 43m
Pałac Nieznanice-Nieznanice
- 43m
Karczma pod Łosiem / Farma Wawrzyńca-Wawrów
- 43m
Fregata-Koszalin
Sezon 6
15 odcinków- 43m
Kameralna-Chodzież
- 43m
Magnolia / Obora-Gryfów Śląski
- 43m
Leśna Chata-Kraszków
- 43m
Łabędź-Pyskowice
- 43m
Antykwariat / Ąka-Lublin
- 43m
Leo Libra / Dziki dwór pod kaczką-Gniezno
- 43m
Kuźnia Smaków / Trattoria da Tadeusz-Bielsko-Biała
- 43m
Orient Express-Lublin
- 43m
Zajazd pod Jodłową Górą-Tymbark
- 43m
Matalmara / Willa pod złotym ziemniakiem-Goczałkowice-Zdrój
- 43m
Karczma Leśniczanka-Wielbark
- 43m
Villa Toscania-Pszczew
- 43m
Gaumarjos-Warszawa
Sezon 7
15 odcinków- 43m
Folklor-Jastrowie
- 43m
Cieszyński Browar Mieszczański-Cieszyn
- 43m
Rybka-Gdańsk
- 43m
Nasza Chata Smaków / Schabowy... Raz!-Babi Dół
- 43m
Magistrat-Hrubieszów
- 43m
Marrone / Golonka w Pepitkę-Ostrów Wielkopolski
- 43m
VooDoo / American House-Kielce
- 43m
Carska-Legionowo
- 43m
Perła / U Schabińskiej-Jasło
- 43m
Majaga / U sióstr-Dębica
- 43m
Tawerna Ellada / Viva Grecja-Głogów
- 43m
Malinówka-Wisła
- 43m
Viki Lektiko / Szprota-Elbląg
- 43m
Bazylia & Oregano-Poznań
- 43m
Stary kredens-Sanok
Sezon 8
13 odcinków- 43m
U przyjaciół-Sopot
- 43m
Do syta / Pod Jabłonką-Łódź
- 43m
U Wikinga / Kurnik-Słupsk
- 43m
Sielska Zagroda-Nowy Dwór Gdański
- 43m
Relax / Lwów-Chełm
- 43m
Euforia-Ciągowice
- 43m
Mauritiana / Absynt-Nowy Targ
- 43m
Parada / Bar Zigi-Kościerzyna
- 43m
Imperium Smaku / Gorąca Kiełbasiarnia-Łódź
- 43m
Paradis / Beka-Puck
- 43m
Feniks / Modra Pyza-Kobiór
- 43m
Zajazd pod Kłobukiem-Małdyty
Danuta i Grzegorz przejęli w Małdytach zabytkowy zamek. Ruinę zmienili w Zajazd pod Kłobukiem. Kilka lat temu, wskutek przebudowy drogi i rosnącej konkurencji, dobra passa ich opuściła.
- 43m
Chata Paprocańska / Dom Bawarski-Tychy
- 43m
Tawerna / Ararat-Warszawa
- 43m
One Way / Marilyn-Straszyn
Sezon 9
13 odcinków- 43m
Łebska chata-Łeba
- 43m
Thai Spa & Restaurant / Pad Thai-Poznań
- 43m
Black Jack / Ciao Ciao!-Słupsk
- 43m
Zajazd rudzki / Bufet rulandia-Ruda Śląska
- 43m
Zośka-Zakopane
- 43m
Italia / Casa di Fulvio Maria Viola-Bielsko-Biała
- 43m
Bistro pod aniołami / Madame-Nysa
- 43m
La Costa / Bistro Bochenek-Herby
- 43m
Zajazd Pod Zamkiem-Kętrzyn
- 43m
Pizzeria OdNowa / Chleb & Sól-Bochnia
- 43m
STOP Restaurant / Bistro Jajo-Białogard
- 43m
La Torre / Mee...lina Bar-Miłakowo
- 43m
Villa "Bianco" / Steak & Lobster-Wrocław
Sezon 10
13 odcinków- 43m
Gościniec myśliwski-Gdańsk
- 43m
Bufet Country-Kobiór
- 43m
Milennium / Mio Angeli-Tczew
- 43m
Jurand Inn / Przystanek Łosoś-Egiertowo
- 43m
Sekrety Buska-Busko-Zdrój
- 43m
El Mundo / Pod cielakiem-Gdańsk
- 43m
Gęsia Szyja / Gęsie Sprawki-Chełm
- 43m
Szachownica / Francja Elegancja-Poznań
- 43m
Rancho pod strusiem-Bielsko-Biała
- 43m
Karczma Śląska / Pyza Śląska-Dąbrowa Górnicza
- 43m
Restauracja Cechowa-Złotów
- 43m
China Food / Pierożkarnia-Grajewo
- 43m
Imperium / Długi Wąż-Przasnysz
Sezon 11
15 odcinków- 43m
La Cubanita / Casa de Locos-Sandomierz
- 43m
West End / Lemon Capri-Piła
- 43m
Pod Złotym Aniołem-Bolesławiec
- 43m
U'Bares-Rzeszów
- 43m
Stary Browar-Świdnica
- 43m
Młyn-Bytów
- 43m
Polskie Ranczo-Bestwinka
- 43m
Remus / Sielawka-Borowo
- 43m
Polski Smak / Bar Urlop-Katowice
- 43m
Dzikie Wino / Świnka i Rybka-Reda
- 43m
Filmowa / Hej Sokoły-Kamieniec Wrocławski
- 43m
Figaro / Duchówka-Elbląg
- 43m
Zielarnia-Olsztynek
Sezon 12
14 odcinków- 43m
Czardasz-Gdańsk
- 43m
Tbilisi-Warszawa
- 43m
Good Father / Bistro Bzik-Katowice
- 43m
Charlie’s / Charlie’s Star-Nowy Dwór Mazowiecki
- 43m
Karczma Górecka / Owce i Róże-Brenna
- 43m
Gusto / La Bambola-Piaseczno
- 43m
U Dunina / Krochmal-Piotrków Trybunalski
- 43m
Berhida / Sowa Nasza Kasza-Sanok
- 43m
Dymarka / Wypas-Łańcut
- 43m
Boczek i spółka / Chrup Chrup Kartofel-Jelcz-Laskowice
- 43m
Relax / Batory-Bielsko-Biała
- 43m
Gospoda / Dzika Świnia-Gubin
- 43m
Bistro Obora / Zajezdnia-Zielonki
- 43m
El Torro-Łódź
- 43m
El Fuego / Kolorowe Gary-Rąbień
Sezon 13
15 odcinków- 43m
Bar u Marka / Kugel-Knyszyn
- 43m
Mazowianka / Zwyczajna-Mińsk Mazowiecki
- 43m
Aramia-Szczecin
- 43m
U Wiencka / Uncle Michael Restaurant-Komorów
Marzena i jej brat Michał otworzyli w Komorowie karczmę z polską kuchnią. Personel wykorzystał brak wiedzy swoich szefów. Jedzenie stawało się coraz gorsze, aż goście przestali odwiedzać lokal.
- 43m
Kaskada smaku / Zawijane Bistro-Pruszcz Gdański
- 43m
L’amore / Grande Cozze-Kielce
- 43m
Salon kulinarny / Abażur-Warszawa
- 43m
Pizzeria Kwadrans / Zapiekane-Brzeziny
- 43m
Karczma Sidło / Śledzik-Żukowo
- 43m
Pablo Picasso / Pod Gołąbkiem-Rzeszów
- 43m
Juran / Oberża Żar-Dąbrowa Górnicza
- 43m
Jadłodajnia Bartosz / Wyszynk z Szynką-Kielce
- 43m
Papalina-Warszawa
- 43m
Ognisty Smok / Phúc Phúc-Lubartów
Sezon 14
14 odcinków- 43m
Piekielna Kuchnia-Wałbrzych
- 43m
Szalotka / Szarlotka z rumieńcem-Łagów
- 43m
Montenegro-Łódź
- 43m
Karczma Styrnol / Dzika Chata-Zawoja
- 43m
Cynamon / Słoneczna Miska-Płońsk
- 43m
Blue Moon-Wałcz
- 43m
Domowy Zakątek / Prawdziwa Knajpka-Lwówek
- 43m
Bistro Oliwka / Bistro La Rosa-Łódź
- 43m
Bar Na Szybkiej / Przystanek Wrocek-Wrocław
- 43m
Stacja Kościelniki / Gęś na jaśku-Kościelniki Górne
- 43m
Garnuszek / Twoja Kolejka-Łodygowice
- 43m
Trzy Smaki / Cała Wstecz-Czeladź
- 43m
Chata Po Zbóju / Pyszna Stajenka-Bąków
- 43m
Karczma Cykada / Gość w Dom-Chlastawa
- 43m
Karczma Zamczysko / Bistro na Fali-Malbork
Sezon 15
13 odcinków- 43m
Lawendowy Dom / Francuska Bajadera-Czeladź
- 43m
Pizzeria Solare / La Casa Del Polacco-Biała Podlaska
- 43m
Zajazd w Strażnicy / Biała Choina-Ujsoły
- 43m
Szafran / Wałkowane-Łódź
- 43m
Restauracja Rodzinna / Restauracja Miedziana-Lubin
- 43m
Italian House / La Nonna Siciliana-Toruń
- 43m
Przedzamcze / Dom Restauracja Sztum-Sztum
- 43m
Zajazd u Stefana / Karpiówka-Odolanów
- 43m
Na Skarpie / Gęsia Nóżka-Radziejów
- 43m
Rammer Jammer / Gar Na Gazie-Głogówek
- 43m
Bar na Stawkach / Gospoda Jagoda-Ostrowiec Świętokrzyski
- 43m
Lizawka-Poznań
- 43m
Bajkowa / Piknik w kratkę-Swarzędz
- 43m
Fang Youn / Gong Ji-Ostróda
Sezon 16
14 odcinków- 43m
Pizzeria "Sale & Pepe” / Il Pino-Sosnowiec
- 43m
Ślonsko gościno / Restauracja Modra-Tarnowskie Góry
- 43m
Stare mury / Utarte-Chrzanów
- 43m
1 2 3 / Stara Łaźnia-Tarnów
- 43m
Pirat / Nie Lada Ryba-Olsztyn
- 43m
Magiliana / Cibo Pazzesco-Sosnowiec
- 43m
Le Papillon Noir / Der Schwarze Schmetterling-Katowice
- 43m
Retka / Kartofel Buda-Łódź
- 43m
Pizzeria Vicenti / ser-o!-mania-Lublin
- 43m
Niebo w gębie i na talerzu / Latający Johan-Pabianice
- 43m
Restauracja Quatro / Ziemia Brańska-Brańsk
- 43m
Kanion / Bistro Sztufada-Szklarska Poręba
- 43m
Esencja i Smak / Szynk w Pszowie-Pszów
Sezon 17
14 odcinków- 43m
Restauracja Granola / Śledź i chleb-Gdynia
Pan Darek prowadził duży zakład gastronomiczny. Niewielka restauracja Granola, położona w centrum Gdyni, miała stanowić ukoronowanie jego biznesu. Niestety, od początku przysparzała mu problemów.
- 43m
Restauracja Cudawianki / Kiełbasa i sznurek-Kraków
- 43m
Biała Karczma-Grudziądz
- 43m
Sielsko Anielsko / Bistro Siekane-Sieradz
- 43m
Czerwony Kapturek / Kotlet Bistro-Poznań
- 43m
Restauracja Marysieńka / Zajazd Babski-Babice
- 43m
Restauracja Kwadratowy Talerz / Bistro By the Way-Wrocław
- 43m
Helios / Po prostu stołówka-Czerwionka-Leszczyny
- 43m
Restauracja Ibis / Gospoda Kaczki za wodą-Goszczanów
- 43m
Famiglia per amici / Trattoria Bandiera Italiana-Łódź
- 43m
Bistro przy rondzie / Zaczarowany sad-Radzionków
- 43m
Figa z makiem / Ryba z Ikrą-Kołobrzeg
- 43m
No i Fajnie / Jeż i jesz-Zgierz
- 43m
Bar Krupniok / Bistro Plaaaacek Chrupiący-Namysłów
Sezon 18
13 odcinków- 43m
Sjesta / Gospoda Kwaśnica-Częstochowa
- 43m
Pracownia dobrych smaków – Rozmaryn-Szczecin
- 43m
Perfect Pub / Oberża Bażant-Pasłęk
- 43m
Ziołowa Chata / Gospoda z górki-Brenna
- 43m
Alladin's-Wrocław
- 43m
Włoszczyzna-Łódź
- 43m
Czarny Bawół / Biały Bawół-Stare Czarnowo
- 43m
James Bomba-Lina / Hot Burger Bistro-Białystok
- 43m
Karuzela Smaku / Bielany Bielany-Warszawa
- 43m
Zorba / Bistro Kalamata-Tychy
- 43m
Porto di mare / Pieczone Gołąbki-Trzebinia
- 43m
Szafran / Soczyste Pieczyste Bistro-Kwidzyn
- 43m
Masala Twist / Żar Tandoori-Toruń
- 43m
Karczma Ordynat / Malinowa spiżarnia-Wielącza
Sezon 19
1 odcinków- 43m
Hacjenda-Słupia
Magda Gessler udaje się do restauracji Hacjenda położonej w Słupi. Jeden z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów cieszył się dużym powodzeniem. Dobra passę skończyła budowa autostrady.
- 43m
Taste - Świnoujście
Ewa i Krzysztof otworzyli swoją restaurację Taste w pobliżu przystani promowej w Świnoujściu. Niestety lokal odwiedzają nieliczni goście, w dodatku od razu wychodzą, zrażeni klubowym wystrojem sali.
- 43m
Dzika Róża - Rybnik
Ewa i Michał prowadzą lokal Dzika Róża. Obecnie przyjmują wyłącznie zamówienia na przyjęcia komunijne. Klienci zjadają tu też na niedzielne śląskie obiady. W tygodniu restauracja jest zamykana.
- 43m
Mada - Warszawa
Na Wilanowie mieści się niewielka gruzińska restauracja Mada, którą prowadzą Vasil i jego żona Marta. Niestety, sytuacja małżonków jest coraz gorsza. Z pomocą przychodzi Magda Gessler.
- 43m
Paradiso - Kawice
W niewielkich Kawicach znajduje się restauracja Paradiso. Jej właścicielami są małżonkowie, Hieronim i Halina, jednak wspólną działalność rozpoczęli prawie czterdzieści lat temu, gdy otworzyli swój pierwszy bar. Wtedy odnieśli sukces, więc zdecydowali się wybudować prawdziwy lokal. Niestety, tym razem mieli większe problemy ze zdobyciem klientów.
- 43m
Zapiecek - Lublin
Właścicielka "Zapiecka" - Anna - spędziła kilka lat we Włoszech, pracując jako kelnerka. Kiedy tylko nadarzyła się okazja kupiła brzydki, stary budynek przy drodze krajowej Lublin - Warszawa. Anna przyznaje, że nie spodziewała się braku gości. Chodź zespół "Zapiecka" lubi swoją szefową, to przyznaje, że brakuje jej stanowczości i samozaparcia, dlatego na pomoc wezwano Magdę Gessler.
- 43m
Zakątek smaku - Konstantynów Łódzki
Agnieszka od 5 lat prowadzi swoją restaurację w Konstantynie Łódzkim. Początkowo zainteresowanie lokalem było spore, goście chętnie przychodzili na jej domowe dania. Niestety w życiu Agnieszki wydarzyły się tragiczne rzeczy - najpierw rozpadło się jej małżeństwo, a niedługo później uległa poważnemu wypadkowi.
- 43m
Pierogarnia - Trzew
Zanim Asia otworzyła Pierogarnię prowadziła własne bistro. Zachowała wyposażenie, wykorzystywała identyczne receptury, pozostawiła ten sam personel. Pomysł szybko okazał się nierozsądny.
- 43m
Bar Tarchomin - Warszawa
Adrian pracował jako kucharz w warszawskich restauracjach przez trzynaście lat. W jednej z nich poznał swoją życiową partnerkę Kasię, z którą postanowił otworzyć wspólny lokal. Ich marzeniem był bar serwujący dania z owoców morza.
- 43m
Pierogarnia u Marty - Nowogard
Waldek początkowo pracował przez lata w różnych restauracjach na zmywaku. W końcu zaczął marzyć o własnym, choćby niedużym lokalu. Waldek był zdania, że domowe jedzenie lepiej sprzeda się pod szyldem z kobiecym imieniem. Swój lokal nazwał więc „Pierogarnia u Marty” na cześć swojej siostry, która pomagała mu w gotowaniu.
- 43m
Pierogatka - Kalisz
Krzysztof, kucharz z zamiłowania i wykształcenia, po prawie 16 latach pracy w gastronomii, zapragnął zostać właścicielem własnej restauracji. Przy wsparciu kochającej narzeczonej udało mu się zrealizować swoje ambitne plany. Sylwia zrezygnowała ze swojej pracy, i tak oboje zostali właścicielami „Pierogatki”, czyli baru z pierogami w centrum Kalisza.
- 43m
Pod przykryfką - Gdańsk
Kilka lat temu dwójka dobrych przyjaciół otworzyła restaurację w Gdańsku na terenie zrewitalizowanych koszar. Do wejścia w spółkę zaprosili Zbyszka, który był pod wrażeniem jedzenia podawanego w lokalu. Szybko okazało się, że nie była to dobra inwestycja.
- 43m
Złota kura - Elbląg
Odcinek specjalny
17 odcinków- 43m
Odcinek 1
Sezon 21
15 odcinków- 43m
Napachanie „Szybka szama”
Napachanie to wieś przecinana przez ruchliwe drogi łączące stolicę regionu z nieodległymi pojezierzami, czy nawet z morzem. Z myślą o spieszących się kierowcach powstał tam lokal „Szybka szama” prowadzony przez Olgę.
- 43m
Ustroń „Pizza Bella”
O portfele mieszkańców i turystów w Ustroniu walczą liczne lokale. Jeden z nich prowadzi Iwo, który wcześniej nie miał nic wspólnego z gastronomią.
- 43m
Grudziądz „Pod Kamienicą”
W położonym nad Wisłą Grudziądzu nieco od ścisłego centrum mieści się restauracja „Pod Kamienicą”. Od czterech lat prowadzi ją Krzysztof, niezwykle dumny z miejsca, w którym rezyduje.
- 43m
Banino "Smacznego"`
Kilkanaście kilometrów od centrum Gdańska w sąsiedztwie lotniska w Rębiechowie leży Banino.
- 43m
Kraków „Trattoria da Maria”
W Krakowie Magda Gessler zawita do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria.
- 43m
Gdańsk "Bar Kartuska"
Bar Kartuska w Gdańsku od kilku lat prowadzi Ada. Kiedy odszedł od niej mąż, została samotną matką dwóch chłopców, siedmioletniego Krzysia i dziewięcioletniego Kacpra.
- 43m
Płońsk „Trops”
Płońsk to miasto liczące jedynie ponad 20 tysięcy mieszkańców. Wśród nich znajduje się 40-letni Radek, który od czterech lat prowadzi restaurację Trops.
- 43m
Cegłów „W podwórku”
Cegłów to niewielka, ale ważna historycznie miejscowość. W 1920 roku toczyły się tu walki w obronie stolicy. Dziś wielu mieszkańców dojeżdża stąd do Warszawy. Swój lokal w centrum Cegłowa postanowił otworzyć 30-letni Konrad.
- 43m
Chorzów „Amore Mio”
W Chorzowie swoją restaurację Amore Mio zdecydował się otworzyć Łukasz wraz z mamą Ewą. Żadne z nich nie miało jednak doświadczenia w gastronomii. Ewa jest z zawodu pielęgniarką, a jej syn to urodzony sportowiec.
- 43m
Łapy „Chicken Flow”
20 kilometrów od Białegostoku leżą Łapy, miasto zbudowane przy stacji dawnej kolei warszawsko-petersburskiej. Działa tu bar o angielskojęzycznej nazwie Chicken Flow.
- 43m
Jasienica „Bistro na Drzewiarzu”
Jasienica to średniej wielkości wieś położona na Śląsku Cieszyńskim. Właśnie tu przy klubie piłkarskim Drzewiarz, swoje podwoje otwiera Bistro na Drzewiarzu. Lokal prowadzi Ania, jej brat Rafał i jej mąż Mirek.
- 43m
Janowo „Gold”
Starogard Gdański to jedna ze stolic malowniczego Kociewia. Tuż za granicami miasta leży z kolei wieś Janowo, a w niej przy ruchliwej drodze swoje podwoje otwiera restauracja Gold.
- 43m
Żerków „Pizzeria Familijna”
Szwajcaria Żerkowska to jeden z malowniczych regionów Wielkopolski. W samym Żerkowie mieszka blisko dwa tysiące mieszkańców.
- 43m
Częstochowa „Diavolo”
Częstochowa to ponad dwustutysięczne miasto, którego codzienność toczy się w cieniu Jasnej Góry. Nie tylko latem odwiedzają ją tysiące turystów i pielgrzymów, dlatego konkurencja w gastronomii jest tu naprawdę spora.
- 43m
Szczecinek „Zamek”
W Szczecinku nad jednym z jezior znajduje się Zamek Książąt Pomorskich. To właśnie tam powstał lokal „Zamek” prowadzony przez Rafała.
- 43m
Piła „Barka”
Piła to siedemdziesięciotysięczne miasto na północy Wielkopolski. Przepływa przez nie rzeka Gwda z malowniczą wyspą w środku miasta.
- 43m
Warszawa „Nowa Villa Ostródzka”
Warszawa, a dokładnie jej prawobrzeżna część na granicy Bródna i Targówka. W okolicy sporo tu wysokich bloków, a jednocześnie nieopodal rozlewa się osiedle domków jednorodzinnych.
Sezon 22
15 odcinków- 43m
Barlinek „Wielkopolanka”
Barlinek zwany niegdyś małym Berlinem to miasto niewielkie, ale wiekowe, liczące sobie niemal 750 lat. W samym centrum, na rynku przy parku, zatrzymać się można w restauracji Wielkopolanka.
- 43m
Łódź „Gargoły”
O odzyskującej dawny blask ulicy Piotrowskiej w Łodzi słyszał każdy. Dziś mieszkańców karmi się tu na różne sposoby, a na jeden z nich, ukryty w podwórku pięknej secesyjnej kamienicy, wpadli małżonkowie Sylwia i Irek.
- 43m
Częstochowa „Sezonowa”
Choć znana jest głównie z klasztoru na Jasnej Górze, Częstochowa niejedno ma imię. Raków to robotnicza dzielnica miasta, gdzie swój stadion ma zespół występujący od niedawna w piłkarskiej ekstraklasie.
- 43m
Słupsk „Mikołajek”
Słupsk to ponad trzystutysięczne miasto o więcej niż siedmiu wiekach historii. W zabytkowej kamienicy niedaleko centrum miasta znalazła tu swoją siedzibę restauracja „Mikołajek”.
- 43m
Kraków „Gorąca Patelnia”
Lokali gastronomicznych działają w Krakowie setki, toteż mieszkańcy i turyści apetyt tu mają jak smok. Restaurację „Gorąca Patelnia” od Sukiennic i Rynku Głównego dzielą trzy minuty marszu.
- 43m
Warszawa „Na okrągło”
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał.
- 43m
Pogorzelice „Bar u Skwarka”
Lębork to trzydziestotysięczne miasto w województwie pomorskim. Kilka kilometrów od niego przy drodze z trójmiasta do Szczecina leżą Pogorzelice, gdzie gości w swe progi zaprasza „Bar u Skwarka”.
- 43m
Zambrów „Mąka i Magia”
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
- 43m
Łódź, „Palce Lizać”
Pierogarnia „Palce lizać” w Łodzi miała przyciągać polską kuchnią mieszkańców i turystów. Dla 53-letniej właścicielki lokal jest wszystkim – spełnieniem marzeń, misją i niemal domem. Pani Beata nie ma bowiem rodziny i - jak sama mówi - restauracja jest największą miłością jej życia i to jej poświęca cały swój czas. Nic więc dziwnego, że z takim podejściem swoich pracowników traktuje jak rodzinę. Tyle że pracownicy nie bardzo chcą, by im matkować. Załoga czuje się przytłoczona przez nadopiekuńczą i wszechobecną szefową. Ale czy...
- 43m
Libiąż „Cztery Smaki”
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
- 43m
Szczyrk „Restauracja Floriańska”
Położony w Beskidzie Śląskim Szczyrk to kurort, w którym zwykle o każdej porze roku pojawiały się tłumy turystów. Pandemia dotknęła to liczące kilka tysięcy mieszkańców miasteczko szczególnie. O przetrwanie walczy także sąsiadująca z remizą Ochotniczej Straży Pożarnej restauracja „Floriańska”. Prowadzi ją Stefan i Gabrysia, małżeństwo, które przed dwunastoma laty, jeszcze za poprzednich właścicieli, wyprawiło tu swoje wesele. Co więcej, także tutaj, dwa lata później świętowali chrzciny swojej córki. „Floriańska” pamięta też wiele rocznic i innych uroczystości Stefana i Gabrysi. Gdy ponad rok temu, na początku walki z pandemią pojawiła się okazja przejęcia lokalu, para zdecydowała się na skok na głęboką wodę. Mimo wprowadzanych obostrzeń weszli w ryzykowny biznes gastronomiczny, jak mówią, z sentymentu.
- 43m
Toruń „Baku”
W turystycznym Toruniu życie w pandemii zamarło. To odbiło się boleśnie na branży gastronomicznej. Jednym z lokali działającym w centrum miasta jest restauracja „Baku”. Prowadzi ją dwudziestopięcioletni Norbert. W spełnieniu marzenia o własnym biznesie pomógł młodemu mężczyźnie tata. Dzięki jego wsparciu finansowemu Norbert serwuje dziś w „Baku” kuchnię kaukaską. W kuchni rządzi Natalia, pochodząca z Ukrainy żona taty. Niestety, chętnych smaków z dalekich stron nie ma w restauracji zbyt wielu. Gdy pandemia zamknęła lokal, obroty spadły aż o dziewięćdziesiąt procent. Dramatyczna sytuacja zmusiła Norberta do zredukowania personelu. Właściciel zakasał rękawy i zaczął gotować razem z Natalią. Fatalna sytuacja finansowa źle wpłynęła na stosunki rodzinne, wszyscy zaczęli się ze sobą kłócić. W końcu mężczyzna zdecydował się poprosić o pomoc znaną restauratorkę Magdę Gessler. Czy i tym razem uda się jej uratować i restaurację i rodzinę?
- 43m
Gdynia „Neptun”
Gdynia to miasto kojarzone głównie z morzem i corocznym świętem polskiego kina. Kin było tu zresztą więcej niż obecnie, a jeno z nich działało w dzielnicy Orłowo. Dziś w miejscu dawnego kina „Neptun” funkcjonuje bistro o tej samej nazwie. Prowadzi je Klaudia. Po latach spędzonych z mężem w Szwecji postanowiła zrealizować swoje marzenie o prowadzeniu własnej restauracji. Zamiast satysfakcji i zysków szybko pojawiły się frustracja i straty. Każdego miesiąca Klaudia dopłaca do swojego interesu około trzech tysięcy złotych, przez co oszczędności z ciężkiej pracy za granicą topnieją błyskawicznie. Pandemia dodatkowo podcięła „Neptunowi” skrzydła. Sytuację stara się ratować Tarlan, młody kucharz z Azerbejdżanu.
- 44m
Odcinek 14
- 43m
Odcinek 15
Sezon 23
13 odcinków- 43m
Piekary Śląskie "Modry Kociołek"
W Piekarach Śląskich, górniczym mieście liczącym sobie 50 tysięcy mieszkańców, króluje śląska kuchnia. Nie inaczej karmią też w „Modrym Kociołku”, restauracji prowadzonej od siedmiu lat przez Ewę i jej męża Wojtka.
- 43m
Janki "Ajax"
Janki to wieś położona na południe od Warszawy, znana kierowcom pokonującym trasę ze stolicy do Krakowa. Rodzinną restaurację o zdecydowanie niekulinarnej nazwie „Ajax” prowadzi tu od lat Marcin.
- 43m
Żyrardów "Cafe Filiżanka"
Żyrardów to czterdziestotysięczne miasto leżące w zachodniej części Mazowsza. W samym centrum miejscowości leży Cafe Filiżanka i wbrew mylącej nieco nazwie nie jest to kawiarnia, a restauracja.
- 43m
Piekary Śląskie "Tasty"
Piekary Śląskie to pięćdziesięciotysięczne miasto leżące na północ od Katowic w bezpośrednim sąsiedztwie Bytomia i Chorzowa.
- 43m
Sokołów "Kuźnia Smaków"
W prawdziwie sielskiej okolicy, 100 km na wschód od Warszawy leży Sokołów Podlaski. Żyje tu blisko 20 tysięcy mieszkańców.
- 43m
Jawor "Magnolia"
Dwudziestotysięczny Jawor to dolnośląska miejscowość słynąca głównie z okazałego Kościoła Pokoju. Restauracja Magnolia usytuowana jest w pewnym oddaleniu od ścisłego centrum. Prowadzi ją od osiemnastu lat 54-letnia Dorota.
- 43m
Połajewo "Silvano"
Połajewo to wielkopolska wieś położona 50 kilometrów na północ od Poznania. Przez wieś przebiega ruchliwa droga i właśnie przy niej swoje podwoje otwiera restauracja Silvano.
- 43m
Zamość "Domowa kura"
Perełki takiej jak Zamość przedstawiać nie trzeba. Dalekosiężna wizja kanclerza Zamoyskiego zapewniła miastu prawdziwie nieśmiertelną i zasłużoną sławę.
- 43m
Miastko "Kawiarnia Marysieńka"
Miastko to dziesięciotysięczna miejscowość leżąca na Pomorzu. Tędy jedzie się nad morze, w stronę Słupska lub Koszalina. I właśnie przy ruchliwej drodze krajowej wstąpić tu można do Kawiarni Marysieńka.
- 43m
Karpacz "Geneza Smaku"
Karpacz to położony w Karkonoszach kurort. Na co dzień zamieszkuje go pięć tysięcy mieszkańców. Za to latem i zimą pojawiają się tu prawdziwe tłumy turystów – przyciąga ich m.in.
- 43m
Grodzisk Mazowiecki – Orient X-press
Grodzisk Mazowiecki to trzydziestotysięczne miasto leżące nieco na zachód od Warszawy. Swoją pracownię miał tutaj malarz Józef Chełmoński, o czym do dzisiaj się pamięta.
- 43m
Gorzów Wielkopolski "Bar Agata"
- 43m
Działdowo "Palce lizać"
W południowej części Mazur, tuż przy granicy z Mazowszem leży powiatowe Działdowo. W dwudziestotysięcznym mieście, w barze Palce Lizać można podobno, zdaniem właścicielki Wioli, pysznie zjeść.
- 43m
Sosnowiec "Okrąglak"
Sosnowiec to miasto liczące niemal 200 tys. mieszkańców. Choć graniczy z Katowicami, nie leży na Śląsku, a w Zagłębiu Dąbrowskim. Kiedyś także i tu fedrowali górnicy, ale dziś żadna kopalnia w tym mieście nie działa.
- 43m
Żalno "Restauracja w Borach"
W rozległych i pięknych Borach Tucholskich łatwo się zgubić. Choć można tu też znaleźć miejsca do spokojnego wypoczynku, a jesienią wspaniałe grzyby.
Sezon 24
14 odcinków- 43m
Bartoszyce „Gościnna/Piwem Podlane”
W Bartoszycach, w budynku starego browaru mieści się restauracja Gościnna. Dobrą passę lokalu zakończyła pandemia. Właścicielka musi dopłacać do biznesu.W akcję ratunkową angażuje się Magda Gessler.
- 43m
Kudowa-Zdrój „Ghvino i Śpiew”
Słynne uzdrowisko Kudowę Zdrój na stałe zamieszkuje dziesięć tysięcy mieszkańców, ale w sezonie, kuracjuszy i turystów bywa tu znacznie więcej. To oczywiście próbuje wykorzystać spora liczba restauratorów.
- 43m
Racibórz „Imperia”
Racibórz to ponad 50-tysięczne miasto na południowo-wschodnim krańcu Śląska. Leży tuż przy granicy z czeskim Novym Bohuminem. To tutaj od ponad 2 lat swój biznes prowadzi Paweł.
- 43m
Szczucin „Staropolska”
Nadwiślański Szczucin to kilkutysięczna miejscowość w Małopolsce, leżąca przy drodze łączącej Tarnów z Kielcami. W sąsiedztwie okazałego Muzeum Drogownictwa znajduje się Restauracja Staropolska.
- 43m
Olsztyn „Calabria”
Stolicę Warmii – Olsztyn zamieszkuje ponad 150 tysięcy dumnych obywateli. Ciekawa historia i piękne położenie sprawiają, że miasto chętnie odwiedzane jest przez licznych turystów.
- 43m
Inowrocław „Masters”
Inowrocław nazywany jest stolicą Kujaw Zachodnich, ale także miastem położonym na soli, którą w tej okolicy wydobywano. Dziś jest uzdrowiskiem, a na co dzień mieszka tu siedemdziesiąt tysięcy mieszkańców.
- 43m
Sosnowiec „Polski Nie-rząd"
Sosnowiec to miasto niemal dwustutysięczne. Niestety ci, którzy chcą zjeść, szerokim łukiem omijają restaurację Patryka. Przybytek ma dość specyficzną nazwę, która ma być wyrazem sprzeciwu wobec pandemicznych ograniczeń.
- 43m
Krzeszyce „Pizzeria DaviOli”
Liczące niespełna pięć tysięcy mieszkańców Krzeszyce to miejscowość skąd blisko jest do Gorzowa Wielkopolskiego, ale też do Słubic czy Kostrzyna nad Odrą, czyli do leżących przy granicy z Niemcami miast.
- 0m
Białystok „Zielony Nosorożec”
Białystok, to stolica Podlasia, a także największe miasto w północno-wschodniej Polsce. Słynie ze wspaniałej architektury pośród urokliwej przyrody. Białystok to również miasto akademickie, pełne studentów.
- 0m
Tarnów „Pizzeria Bujani”
Tarnów to miasto ponad stutysięczne, położone pod małopolskim niebem. Nie brakuje w nim miejsc wartych zobaczenia, począwszy od rynku z pięknym ratuszem, a kończąc na okazałej Bramie Seklerskiej.
- 0m
Czeladź „Dobre Jadło”
Czeladź to sąsiadujące z Katowicami i Sosnowcem miasto Zagłębia Dąbrowskiego. Dziś mieszka tu ponad 30 tysięcy osób, a wśród nich małżonkowie Małgorzata i Marek, właściciele restauracji Dobre Jadło.
- 0m
Wrocław „American Dream”
Liczący ponad 600 tysięcy mieszkańców Wrocław, turystów i miłośników historii przyciąga głównie ścisłym centrum.
- 0m
Opole „Caverna Cafe”
Opole to jedno z najstarszych miast w Polsce i historyczna stolica Górnego Śląska. Mieszka w nim ponad sto tysięcy obywateli i właśnie ich karmić próbują Kasia i Daniel.
Sezon 25
13 odcinków- 0m
Czechowice - Dziedzice "Irlandia"
Czechowice - Dziedzice to ponad trzydziestotysięczna miejscowość leżąca na północy Śląska Cieszyńskiego. W tym przemysłowym regionie, o krok od ruchliwej drogi łączącej Tychy z Bielskiem-Białą, swój lokal otworzył Krystian.
- 0m
Szczecin "Cafe Elegancko"
Blisko czterystutysięczny Szczecin z pewnością ma się czym chwalić, choćby filharmonią, zamkiem i wreszcie wodnym otwarciem na świat.
- 0m
Tomaszów Mazowiecki "Smaczne…go"
Położony nad Pilicą i niemal w sercu Polski Tomaszów Mazowiecki, zamieszkuje ponad sześćdziesiąt tysięcy mieszkańców.
- 0m
Puławy "Cudnie"
Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku.
- 0m
Zakręt "Sakartvelo"
W miejscowości Zakręt przyjaciele Georgi i Vasyl prowadzą restaurację Sakartvelo. Zatrudnili kucharzy prosto z Gruzji. Mimo dużego wysiłku wielu osób lokal jest pusty i trzeba do niego dopłacać.
- 42m
Kamionki "Fyrtel Smaków"
Z Poznania do Kamionek jest ledwie krok. Te drugie właściwie graniczą z przedmieściami stolicy Wielkopolski. Restaurację Fyrtel Smaków w Kamionkach od niedawna prowadzi małżeństwo – Robert i Daria.
- 41m
Barlinek "Limba"
Położony nad jeziorami Zachodniego Pomorza Barlinek zamieszkuje niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Gospodę Limba, która swoje podwoje otwiera kilkaset metrów od centrum miasteczka, prowadzą Andżelika i Grzegorz.
- 43m
Szczecin "Pod Przykrywką"
Szczecin to czterysta tysięcy mieszkańców i wspaniałe położenie, ściągające licznych turystów. A zatem jest kogo karmić. Jeśli do tego posiada się restaurację niemal w centrum miasta, sukces wydaje się być gwarantowany.
- 0m
Chorzów "Bistro AĘ"
Zamieszkały przez sto tysięcy obywateli Chorzów jednoznacznie kojarzy się z Górnym Śląskiem. A to przecież region, w którym szanuje się tradycję, również tę kulinarną, związaną z górniczymi biesiadami.
- 43m
Elbląg "Czwórka"
Ponad stutysięczny Elbląg poszczycić się może bogatą historią i pięknie odnowioną starówką. Na obrzeżach miasta, samotnie wychowująca czwórkę dzieci Beata, prowadzi restaurację… Czwórka.
- 0m
Płock "Sho Sho"
Leżący nad Wisłą Płock to miasto ponad stutysięczne i ciekawie zapisane w historii Mazowsza i Polski.
- 43m
Białystok "Spagheterria"
W Białymstoku mieszka niemal trzysta tysięcy obywateli i coraz więcej pojawia się turystów. Spagheterria prowadzona przez Renatę leży blisko centrum miasta, a jednocześnie nieco na uboczu.
- 0m
Bielsko-Biała "43 300"
W Bielsku-Białej mieszka 150 tysięcy mieszkańców. Bistro 43 300 najchętniej nakarmiłoby ich wszystkich.
- 0m
Kępno "Kulinarna Warszawka"
Zamieszkane przez kilkanaście tysięcy mieszkańców Kępno, korzenie ma aż średniowieczne. W pobliżu krzyżują się szlaki ze Śląska do Poznania i z Wrocławia do Warszawy.
Sezon 26
12 odcinków- 0m
Kraków "Voila"
Na wprost Wawelu, choć już po drugiej stronie Wisły leżą Dębniki, spokojna dzielnica Krakowa. Francuską restaurację „Voila” prowadzi tu Dorota, która dwadzieścia lat mieszkała we Francji.
- 0m
Biedrusko "Restauracja Czterej Pancerni"
Biedrusko to wieś leżąca ledwie kilkanaście kilometrów od centrum Poznania. Natrafić tu można na zabytkowy pałac, na panteon Powstania Wielkopolskiego, a po sąsiedzku na poligon.
- 0m
Mielec "Vis a Vis"
Najstarsze wzmianki o Mielcu pochodzą z wieków średnich, ale sławę przyniosły mu otwarte w okresie międzywojennym i - wciąż działające - zakłady lotnicze.
- 0m
Wrocław "Margaret"
Kilkaset tysięcy mieszkańców i gości Wrocławia bywa niekiedy głodnych. Karmi się ich nie tylko w sercu miasta, ale też na jego obrzeżach.
- 43m
Witnica "Witnica”
Witnica to kilkutysięczna miejscowość położona na zachód od Gorzowa Wielkopolskiego, niedaleko granicy z Niemcami.
- 42m
Komorniki "Pod Dębami"
Komorniki to pięciotysięczna wieś leżąca w Wielkopolsce. W okolicy przecinanej przez ruchliwe drogi i sąsiadującej bezpośrednio ze stolicą regionu Poznaniem, karczmę „Pod Dębami” prowadzi Elżbieta.
- 42m
Grodzisk Wielkopolski "Alexandria"
Grodzisk Wielkopolski to kilkunastotysięczne miasteczko. Od kilkunastu lat mieszka tam Iza, właścicielka restauracji. Historia tego miejsca ma swoje początki w miłości od pierwszego wejrzenia.
- 43m
Trzciel "Incognito"
Położny wśród lasów i jezior Trzciel zamieszkuje nieco ponad dwa tysiące obywateli. W miasteczku – na samej granicy lubuskiego i Wielkopolski – od półtora roku pizzerię Incognito prowadzi Tatiana.
- 43m
Wrocław "Nie ma jak u mamy"
Nie samym pięknym Rynkiem wrocławianie żyją. Wielu z nich na co dzień stołuje się w lokalach bliskich ich miejscu pracy czy zamieszkania. „Nie ma jak u mamy” to właśnie taki, dzielnicowy przybytek.
- 42m
Poznań "Dobre Miejsce"
Poznań to jedno z największych i najbardziej znanych miast w Polsce, zamieszkane przez ponad pół miliona osób. Wśród licznych restauracji starających się przyciągnąć klientów, znajduje się Dobre Miejsce.
- 43m
Kielce
Tego jeszcze nie było! Magda Gessler otrzyma błagalny list z prośbą o pomoc z restauracji, w której już raz, kilka lat temu, zrobiła rewolucję i to z sukcesem.
- 43m
Łomża "Stary Młyn"
W położonej nad malowniczymi rozlewiskami Narwi Łomży mieszka dziś blisko 60 tysięcy ludzi. W Starym Rynku niewielką pierogarnię, przy wsparciu swej partnerki, prowadzi Rafał.
- 43m
Łódź "Pizza i kebab u Pancia"
Położoną w zachodniej części Łodzi dużą dzielnicę Retkinia zamieszkuje ponad siedemdziesiąt tysięcy mieszkańców. Właśnie tu – wśród wysokich bloków – „Pizzę i kebab u Pancia” otworzył 24-letni Damian, zwany „Panciem”.
Sezon 27
12 odcinków- 43m
Czarna Dąbrówka "Cooking and events”
W niewielkiej Czarnej Dąbrówce na skraju Kaszub, w pięknych okolicznościach przyrody, działać próbuje restauracja pod szyldem… „Cooking and events”. Prowadzi ją Sebastian, dla którego jest to spełnienie marzeń.
- 43m
Przędzel "Zajazd Dwa Koguty"
W północnej części Podkarpacia nad rzeką San przy trasie z Leżajska do Stalowej Woli leży niewielka wieś Przędzel. Zaraz przy zjeździe z ruchliwej drogi swój zajazd prowadzi Maciej.
- 42m
Warszawa "Bar Mleczny"
W Warszawie można wybierać. W Warszawie naprawdę jest gdzie zjeść. Ale i w Warszawie są tacy, którym z jakiegoś powodu gastronomiczny biznes po prostu nie idzie! Zatem i w stolicy konieczna jest czasem rewolucja.
- 43m
Górki Wielkie "Dziupla u Wuja"
Górki Wielkie to wieś położona na Śląsku Cieszyńskim, niedaleko Bielska-Białej. Przy ruchliwej drodze góralską „Dziuplą u Wuja” zawiaduje tutaj czwórka właścicieli.
- 42m
Gdańsk "Mio Gastro"
Gdańsk to niemal półmilionowe miasto. Latem gości w nim drugie tyle turystów. Dla biznesu kulinarnego – prawdziwy raj.
- 42m
Bytom "Restauracja pod Orzechem"
Bytom to przemysłowe miasto w województwie śląskim, o bogatej historii i wielu zabytkach. Właśnie tutaj na obrzeżach miasta, znajduje się Restauracja pod Orzechem, prowadzona przez rodzinę Janiny i Władysława.
- 41m
Białogard "Bistro Pyza"
Białogard to niewielkie miasto w województwie zachodniopomorskim. W cieniu nadmorskiego kurortu jakim jest Kołobrzeg i zdecydowanie większego Koszalina. Co jednak nie oznacza iż na kulinarnej mapie Polski stanowi białą plamę.
- 43m
Grudziądz "Bar Pierożek"
Grudziądz to miasto, które cieszy się pięknym położeniem i długą, bogatą historią. Wpisuje się w nią również Bar Pierożek, który zaledwie od kilku miesięcy prowadzą wspólnie Damian i Paweł.
- 42m
Łódź "Hot Devil Pizza"
Bałuty, jedna z najbardziej znanych dzielnic Łodzi, skrywa wiele historii i tajemnic. W jednym z jej zakątków stoi pizzeria o diabelskiej nazwie "Hot Devil Pizza", która od 12 lat jest miejscem, gdzie powinno tętnić życie.
- 41m
Tarnów "Jani Sushi"
Tarnów, jedna z perełek Małopolski, uznawany jest za polski biegun ciepła. Tym niemniej, gorąca prośba o pomoc do Magdy Gessler napłynęła z lokalu serwującego raczej potrawy na chłodno – a dokładniej sushi.
- 43m
Łódź "Burger i Spółka"
Retkinia to jedno z osiedli w Łodzi, na którym żyje około 70 tys. ludzi. To właśnie tutaj swój biznes postanowił otworzyć Darek.
- 42m
Lębork "Nusma"
W położonym 30 km od Bałtyku Lęborku swój lokal „Nusma”, od 18 lat prowadzi Mirek. W spełnieniu marzeń o własnym biznesie pomogli mu rodzice.
Sezon 28
12 odcinków- 42m
Bydgoszcz "Gusto Kuchnia i Wino"
W sercu Bydgoszczy, mieście z malowniczymi uliczkami i bogatą historią, znajduje się restauracja "Gusto Kuchnia i Wino", prowadzona przez małżeństwo - Jakuba i Anię.
- 42m
Warszawa „Karpielówka”
W drugim odcinku Magda Gessler odwiedzi prowadzoną przez Marcina warszawską „Karpielówkę”, wpisaną od wielu lat w krajobraz wielkomiejskiego Ursynowa.
- 43m
Rybnik "Don Martinez"
Grubo ponad stutysięczny Rybnik jest stolicą Rybnickiego Okręgu Węglowego. Swój rozkwit przeżywał w czasie rewolucji przemysłowej. Na rewolucję – choć tym razem kuchenną – czeka tu „Don Martinez”, lokal z kuchnią meksykańską.
- 43m
Nowy Targ "Na winklu"
W trzydziestotysięcznym Nowym Targu działa lokal Na Winklu. Jego właścicielami są dwaj górale: elektryk Kamil i szef kuchni… Kamil, którzy mimo dość młodego wieku postanowili sprawdzić się w gastronomicznym biznesie.
- 43m
Poznań "Pomylone Gary"
Poznań to miasto, które ma czym się chwalić i czym przyciągać turystów. Poza tym mieszka w nim ponad pół miliona obywateli, co również otwiera mnóstwo szans przed wszystkimi, którzy realizować chcą się w gastronomii.
- 41m
Nowy Tomyśl "Oaza Smaku"
Nowy Tomyśl to kilkunastotysięczna miejscowość położona nieco na zachód od Poznania. Słynie z wikliniarstwa, a gościom chwali się największym na świecie wiklinowym koszykiem.
- 42m
Żnin "Chicken Go"
Kilkunastotysięczny Żnin położony jest w województwie kujawsko pomorskim, a rzecz ujmując ściślej – na Pałukach (region historyczno – etnograficzny Wielkopolski).
- 43m
Łodź "Świńskie sprawki"
W Łodzi w dzielnicy położonej niedaleko od centrum, ale w okolicy dość spokojnej - Bar Świńskie Sprawki otworzyła Marta. Właścicielkę wspomaga jej partner Tomek.
- 42m
Myszęcin "Gościniec"
W Myszęcinie, niewielkiej wsi położonej o krok od kojarzonego ze słynną figurą Świebodzina, a z drugiej strony przy autostradzie łączącej Poznań z Berlinem od dwóch lat działa prowadzona przez Dawida restauracja o staropolskiej
- 41m
Kalinowiec "Schabowy i spółka"
Czy można tak bardzo chcieć prowadzić swój biznes, że mieszka się w namiocie przy temperaturze bliskiej zeru. Tak, można… Kalinowiec to niewielka wieś w województwie mazowieckim, zlokalizowana pomiędzy Łochowem a Węgrowem.
- 43m
Tarnowskie Góry "Art-smaku"
Tarnowskie Góry ze względu na kopalnie ołowiu i srebra były wieki temu sławnym i bogatym miastem.
- 43m
Suwałki "Fresco"
W położonych na pięknym pojezierzu Suwałkach, 24-letnia Tatiana prowadzi hostel i restaurację w jednym. Jeszcze rok wcześniej lokal Fresco stal pusty. Młoda właścicielka zamknęła go po tragicznym wypadku partnera.
Sezon 29
12 odcinków- 42m
Warszawa "Piccownia"
Karmić mieszkańców czy przyjezdnych w mieście tak wielkim jak Warszawa można na wiele różnych sposobów. Przyjaciele Paweł i Radek zaczęli od pizzy z foodtrucka.
- 44m
Bobowa "Paleta Smaków"
Tym razem Magda Gessler wpadnie jak przysłowiowa śliwka w kompot. Obiecana, tytułowa Paleta Smaków najpierw okaże się „paletą smrodu”.
- 44m
Toruń "EPTO"
Toruń to miasto dwustutysięczne, a słynne między innymi ze swej wypracowanej przez wieki gotyckiej urody. Na obrzeżach miasta, niedaleko od kampusu uniwersyteckiego, działa w Toruniu lotnisko – tyle że sportowe, a nie pasażerskie.
- 44m
Katowice "Meltini"
W Katowicach w położonej z dala od centrum dzielnicy Stara Ligota, restaurację Meltini prowadzą Arek oraz Igor. Ten drugi do Polski przyjechał dziesięć lat temu z Ukrainy. Arek i Igor zrealizowali to, o czym marzyli od dawna, ale twarda rzeczywistość lokalnej gastronomii daje im się we znaki.
- 44m
Łódź "Antonio"
W ponad sześciuset tysięcznej Łodzi od ponad dwóch dekad działa pizzeria Antonio, którą od początku prowadzi Beata. Jak się okazuje ten Antonio Włocha tylko udaje...
- 44m
Kraków "Via Piada"
W Krakowie na Magdę Gessler czeka zadanie jakiego jeszcze nie miała! Po raz pierwszy w historii dojdzie do rewolucji... food trucka!
- 44m
Włocławek "Kujawska"
Jak długo można czekać na spełnienie swoich marzeń? Ewelina czekała bardzo długo. Bo najpierw nie było za co, potem nie było jak, a potem… wreszcie nadeszła ta chwila, ale… rzeczywistość okazała się mniej piękna i kolorowa niż marzenia.
- 44m
Zielona Góra "Kuchnia na Górce"
W Zielonej Górze - w położonej prawie na przedmieściach dzielnicy, restaurację Kuchnia Na Górce prowadzi Ewa.
- 44m
Podkowa Leśna "Suliko"
Podkowa Leśna leży niespełna 30 km od centrum Warszawy. Jest to niezwykle spokojne, wręcz senne miasteczko.
- 44m
Rawicz "Głodny Polak"
W niewielkim Rawiczu założonym w XVII w. chcieliby rodaków karmić dobrze i do syta! W tym wielkopolskim miasteczku chwilę spaceru od rynku lokal o nazwie Głodny Polak prowadzą Marzena i Hubert.
- 44m
Warszawa "Bistro Rozmaryn"
Na warszawskim Bemowie swoje Bistro Rozmaryn prowadzi Martyna. 33-letnia kobieta w gastronomii pracuje już od 12 lat i postanowiła zrealizować swoje marzenie o otwarciu własnej restauracji.
- 44m
Konin "Czarny Domek"
Konia z rzędem temu komu uda się przewidzieć, jak potoczą się Kuchenne rewolucje w Koninie. Restauracja Czarny Domek stała się miejscem, gdzie pożegnać się trzeba było z niejednym złudzeniem i niejednym daniem.
Rok premiery
Dostępne języki
- Polski
Oceny
TMDB
7
Gatunek
- Reality
Opis
„Kuchenne rewolucje” to historie, które zawsze zaczynają się w sercu każdej restauracji – w kuchni. To tam nieporadni właściciele upatrują przyczyny swojej biznesowej porażki. Ale czy słusznie? Gdzie tkwi problem? I jak go rozwiązać? Od lat odpowiedzi na te pytania zna tylko Magda Gessler, która nie boi się nowych wyzwań i trudnych zadań. Ona – jako autorytet kulinarny i biznesowy – potrafi w kilka dni przeprowadzić rewolucję i dać właścicielom restauracji gotowy patent na sukces. Jednak tylko od nich zależy, czy powodzenie będzie długo- czy krótkoterminowe. Otrzymać znak jakości od Magdy Gessler to absolutny przywilej, na który trzeba zasłużyć ciężką pracą, uczciwością i najlepszymi smakami w Polsce! Właściciele restauracji wiedzą, że jest o co walczyć. Bo koniec końców to ich codzienność, marzenia i lepsza przyszłość.
Gdzie jeszcze można zobaczyć:
Tła
Brak teł
Zacznij darmowy okres próbny już dziś!
Dołącz do CineBase i odkryj bogatą bibliotekę filmów, seriali oraz unikalnych treści, które masz zawsze pod ręką. Dzięki bezpłatnemu okresowi próbnemu możesz bez zobowiązań sprawdzić, co dla Ciebie przygotowaliśmy